Reisverslag van onze Motortrip

Reisverslag van onze Motortrip

Dag 1-2: Vertrek naar Le Mans

Marc en ik, begonnen onze motortrip vol enthousiasme met als eerste bestemming Le Mans, Frankrijk. We wilden absoluut de MotoGP-races op zaterdag en zondag bijwonen. De rit naar Le Mans verliep vlot, en eenmaal aangekomen, dompelden we ons onder in de wereld van snelheid en adrenaline. De races waren spectaculair en het was geweldig om de toppers van de motorsport van dichtbij te zien racen.

Dag 3: Le Mans naar Bordeaux via La Rochelle

Na een onvergetelijk weekend in Le Mans, gingen we maandag op pad richting Bordeaux. Onderweg maakten we een tussenstop in het pittoreske La Rochelle. Dit charmante kustplaatsje bood ons de perfecte gelegenheid om even te ontspannen en te genieten van de prachtige haven en sfeervolle straatjes. Na deze pauze vervolgden we onze weg naar Bordeaux, waar we ’s avonds aankwamen en genoten van de lokale gastronomie.

Dag 4: Bordeaux naar San Sebastian

De volgende dag reden we via de Route Nationale naar San Sebastian, Spanje. De rit langs de kust was adembenemend en we maakten meerdere drankstops om te genieten van het uitzicht en de frisse zeelucht. San Sebastian verwelkomde ons met zijn prachtige stranden en levendige sfeer. We sloten de dag af met een hapje en een drankje (meerdere).

Dag 5: San Sebastian naar Lourdes

Vanuit San Sebastian trokken we de Pyreneeën in, richting Lourdes. De rit door de bergen was een hoogtepunt; de wegen waren uitdagend en het landschap spectaculair. In Lourdes aangekomen, konden we de humor niet weerstaan en hoopten we op een wonder voor nieuwe banden voor onze motoren. Hoewel er geen wonder gebeurde, was de overnachting in dit beroemde pelgrimsoord een unieke ervaring.

Dag 6: Lourdes naar Andorra

Onze reis vervolgde zich door de Pyreneeën naar het mooie Andorra. Dit kleine landje verraste ons met zijn adembenemende bergen en belastingvrije winkels. Tijdens een wandeling door de straten van Andorra ontmoetten we de voormalige MotoGP-rijder Xavier Simeon, die hier een Belgische chocoladewinkel runt. Het was geweldig om een praatje met hem te maken.

Dag 7: Andorra naar Argeles-sur-Mer

Nog steeds genietend van de prachtige Pyreneeën, reden we verder naar de Middellandse Zeekust. Onze bestemming was Argeles-sur-Mer, met een bezoek aan het schilderachtige Collioure. Dit kleine kustplaatsje charmeerde ons met zijn kleurrijke huizen en historische haven. We genoten van een ontspannen avond en overnachtten in Argeles-sur-Mer.

Dag 8-9: Terug naar België

Na een heerlijke tijd in Zuid-Frankrijk begonnen we aan de terugreis naar België. In twee dagen reden we terug naar huis. Ditmaal wel met een paar regenbuien. Deze rit was dan de afsluiting van een onvergetelijke motortrip.

Conclusie

Deze motortrip was een aaneenschakeling van avonturen, prachtige landschappen en onvergetelijke momenten. Van de opwinding van de MotoGP in Le Mans tot de serene schoonheid van de Pyreneeën en de charmante kustplaatsen van Frankrijk en Spanje, elke dag bracht iets nieuws en bijzonders.

GPX Bestand

Voor de geïnteresseerden voeg ik ook het GPX-bestand van onze route toe. Dit bestand bevat de exacte route die we hebben afgelegd, inclusief alle stops en interessante punten die we onderweg hebben bezocht. Download het en beleef onze reis zelf opnieuw!

Please follow and like us: